Digital signatur

Der er vedtaget en fælles offentlig standard for digital signatur i Danmark. kirkeministeriets departement har etableret en officiel, sikker e-postadresse til alle folkekirker i Danmark, som er vores hovedpostkasse: langenaes.sogn@remove-this.km.dk

 

Herfra kan vi sende og modtage sikker e-post, dvs. e-post der er krypteret og eller signeret med digital signatur.

 

Kryptering forhindrer, at uvedkommende kan læse e-post, der sendes over Internet, og at der er sikkerhed for, at e-posten ikke er ændret undervejs. Signeringen giver sikkerhed for modtagerens og afsenderens identitet. Bemærk, at der kun kan sendes sikker, krypteret post mellem modtagere, der begge har digital signatur, og at digital signatur således kræves, hvis man ønsker sikker, digital kommunikation med Langenæskirken.

 

Hvis du vil sende sikker e-post til Langenæskirken, kan du benytte nedenstående vejledning.

 

Send sikker (krypteret og/eller signeret) e-post

Hvis du skal sende e-post med følsomme og fortrolige oplysninger som fx CPR numre, skal du kryptere din e-post.

 

Der er flere måder at sende sikker post på: Ved at benytte Digitale Postkasse på www.borger.dk, www.virk.dk eller du kan sende en e-post fra en valgtfri e-postkasse.

 

Hvis du som borger ikke allerede har en digital signatur, kan du bestille en gratis digital signatur på NemIDs hjemmeside.

 

Du kan hente ministeriets offentlige nøgle på hjemmesiden søg efter certifikat, der giver dig adgang til at sende krypteret e-mail til os. Du får vores offentlige nøgle ved at klikke på "Søgning" og taste langenaes.sogn@km.dk i søgefeltet.

 

På hjemmesiden www.danid.dk kan du finde vejledninger til, hvordan du kan bruge den offentlige nøgle til at kryptere e-post.