Langenæskirken er GRØN KIRKE 2019

Grøn Kirke er et netværk af kirker, menigheder og organisationer i Danmark, der er registreret som grøn kirke eller grøn kirkelig organisation. En grøn kirke er en kirke, der viser omtanke for Guds skaberværk gennem helt konkrete tiltag, der mindsker belastningen af klima og miljø.

Grøn Kirke samler og beskriver de initiativer, der blomstrer i dansk kirkeliv omkring miljø- og klimaudfordringerne. Grøn kirke giver desuden inspiration til, hvordan kirker, menigheder, organisationer og enkeltpersoner kan sætte klima og miljø på dagsordenen - både i den helt lavpraktiske hverdag og i kirkens liv f.eks. i gudstjenesten.

For at blive Grøn kirkeskal man opfylde 25 ud af 48 punkter på en tjekliste udarbejdet af Grøn Kirke.
Langenæskirken er blevet Grøn Kirke ved at opfylde mere end de 25 punkter.

I den nærmeste fremtid vil Langenæskirken gøre sit for, at opfylde flere af tjeklistens punkter og derved sørge for, at den ”grønne dagsorden” bliver en fast del af Langenæskirkens virke.

Læs GRØN KIRKEs artikel om Langenæskirken her