Du er her:

Kirkedammen 2, 8000 Aarhus C

E-mail: langenaes.sogn@km.dk

Tlf: 8614 7423 Fax: 8614 8345

Send en mail til kirkekontoret med sikker post ved at klikke her

(Bruges til post indeholdende personfølsomme oplysninger som cpr-nummer, og man logger på med nem-id)

Kordegn Marianne Jepsen Krogh

E-mail: makro@km.dk

Vikariende kordegn Lone Ringsted Søgaard Kristensen

E-mail: lokr@km.dk

Kirketjener Morten Pedersen

Tlf 8614 2577 og 5177 2077

Kirketjener Mette Ravnå

Tlf 8614 2577 og 5177 2077

Kirke- og kulturmedarbejder Jenny Thaysen Kjær

E-mail: jtkj@km.dk

Tlf:  21350727

Organist Christian Verdoner Larsen

E-mail: christianlangenaes@gmail.com

Kirkemusiker Marianne Legarth

mariannelegarth@gmail.com

PR- og kommunikationsmedarbejder Luise Faurholt

langenaeskirken@yahoo.com

Velkommen til kirkemusiker Christian Verdoner Larsen

Menighedsråd og ansatte glæder sig over at kunne byde velkommen til Christian Verdoner Larsen, en af vores to nyansatte kirkemusikere ved Langenæskirken. Christian skriver om sig selv:

For mig er der en dyb forbindelse mellem sang og musik og det glædelige budskab. Det skal synges ud - og omvendt giver budskabet mening til musikken. Som musiker har jeg fundet forløsning i det at spille ind i gudstjenestens åndelige fællesskab og kirkeårets liturgi. Inden jeg kom til orgelbænken var jeg allerede pianist og cand. mag. i Idehistorie. Jeg har været kammerkor- og operaproducent, samt musikforskerspire ved Københavns Universitet. Dertil har jeg 15 års erfaring som korsanger i folkekirken, og gudstjenesten er derfor gået mig i blodet. Jeg er lykkelig over at kunne samle alle disse tråde som organist.

Velkommen til kirkemusiker Marianne Legarth

Menighedsråd og ansatte glæder sig over at kunne byde velkommen til Marianne Legarth, en af vores to nyansatte kirkemusikere ved Langenæskirken. Marianne skriver om sig selv:

Jeg er den ene af de to nyansatte kirkemusikere I Langenæskirken. Jeg hedder Marianne Legarth og bor med min mand og vores 3 drenge i Holme. Jeg er ansat i en stilling på 10 t/u. Resten af min arbejdstid bruger jeg på Diakonhøjskolen i Højbjerg, hvor vi uddanner professionsbachelorer i diakoni og socialpædagogik.

Jeg har en musikpædagogisk uddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium, med hovedfag i rytmisk klaver, og rytmisk korledelse. Jeg har lavet musik med stort set alle aldersgrupper, man kan tænke sig. Fra babyer, skolebørn, efterskole- og højskolelever til voksne, der begynder at få brug for læsebriller for at kunne se noderne.

Jeg glæder mig meget til være med til, at udvikle musikarbejdet i Langenæskirken. Jeg håber, at vi kan mødes i musikken, og skabe et godt fællesskab, hvor musikglæden bobler og bidrager til interessant kirkeliv.

Farvel til Dorte Tilma

Dorte Tilma har valgt at gå på pension efter at have siddet ved orglet og ledt koret i Langenæskirken siden 1988.

I omtrent 32 år har kirkegængere, ansatte, pårørende ved kirkelige handlinger og koncertgæster nydt godt af Dortes klassisk dannede orgelspil og haft fornøjelsen af hendes kordirektion.

En helt almindelig søndagsgudstjeneste blev altid noget særligt, fordi Dorte satte sig ind i lige præcis den helligdags særlige stemning med tema, bibellæsninger og tid i kirkeåret. Præ- og postludium, korets motet, akkompagnementet til de enkelte salmer – det hele var gennemtænkt og velforberedt.

De ni læsninger i adventstiden med festlig julemusik i form af skønne korsatser har altid været en tradition, og siden 2007 blev påskeoptakter med et særligt tema en lignende musikalsk tradition. Til påskeoptakterne har hun hvert år fremstillet skulpturer, skabt og flettet af naturmaterialer indsamlet ved skov og strand.

Det er også Dorte, der for år tilbage fik idéen til den levende julekalender, hvor man mandag til torsdag åbnede en låge i et flot juleslot og kunne lytte til alskens forskellig musik og ind imellem en fortælling med juletema. Selv spillede Dorte et fint kort stykke julemusik på orglet.

Endnu en af hendes traditioner var at åbne sit dejlige hjem efter en julekoncert eller andre koncerter for aftenens tilhørere. Så samledes man rundt omkring med vin og lækker mad og muntre samtaler på kryds og tværs. Der var dengang, ensemblet Zenobia var med hjemme efter en festlig aften i Langenæskirken, og folk ud på aftenen gav sig til at danse folkedanse med harmonikamusik til. Og de gange det færøske kor, Ljómur, sammen med kirkens kor har givet koncerter – og der bagefter blev danset færøsk kædedans ude i Dortes have.

Hun har været katalysator for musikalske og kreative indfaldsvinkler til at kirkens liv og vækst, og med sit store kendskab til aarhusiansk musikliv og sine mange kontakter har hun bidraget til at åbne kirken for mange mennesker.

Vi vil sige hjertelig tak for alle årene. Tak for input og nye veje. Tak for at kende kirkemusikkens tradition og bibringe den en nordisk tone. Tak for samarbejdet!

Menighedsråd og ansatte ved Langenæskirken