Kirken - en sag der samler

MENNESKE SØGES!

Eventmager – Talknuser – Næstehjælper – Praktiker – Medieguru – Gammel – Ung – Smart-i-en-fart – Hipster – Hippie – Hoppetrold – Krumbøjet – Strømlinet – Snusfornuftig – Balancedygtig – Vakkelvorn – Ud-over-stepperne – Halvgenial – Gennemsnitssærlig?

Uanset hvad dine kompetencer er, hvem du er og hvad du brænder for, så har du som medlem af den danske folkekirke, mulighed for at blive en del af dit lokale menighedsråd.

Du får chancen for at gøre en positiv og synlig indsats for at samle borgerne i netop dit lokalområde om de ting, der er vigtige i det nære miljø

Som menighedsrådsmedlem kan du stort set arbejde med det, du har lyst og evner til. Om du er skarp til regnskaber, god til at organisere, har mod på at lave spændende arrangementer eller ønsker at arbejde med sociale tiltag, så er mulighederne næsten uendelige.

I 2020 er der valg til menighedsrådene over hele landet – og du kan stille op!
Hvis du bare er det mindste nysgerrig, så kom og hør lidt mere om det den 18. august, hvor vi holder et folkekirkemøde i haven. Her vil vi prøve at finde ud af hvordan Langenæskirken bedst kan blive en sag, der samler. Og fortælle lidt om hvordan vi er kirke. Og hvad man laver i rådet.
Her kan du også få et overblik over hele valgforløbet, hvordan og hvornår man stiller op og hvordan et menighedsrådsvalg foregår

Ring og hør mere enten hos et menighedsrådsmedlem, hos menighedsrådsformand Helga Kolby Kristiansen (tlf 2062 1314) eller hos præst Louise Højlund (tlf 6087 8308).

FOLKEKIRKEMØDE

Tirsdag d. 18. august 2020  kl. 17.00 i kirkehaven.

MUSIK / REFLEKSION / SAMTALE / MAD / VIN / INFORMATION / SANG

Vi holder Folkekirkemøde i kirkehaven. Her vil vi i samtale med Kristin Birkeland fra SAGER DER SAMLER prøve at finde ud af hvordan Langenæskirken bedst kan blive en sag, der samler. Og fortælle lidt om hvordan vi er kirke. Og hvad man laver i menighedsrådet rådet. Vi vil også spise sammen, drikke et glas vin og lytte til bløde jazzede toner, når det lokale band Sam & the Soulmates spiller op i haven.

Kl. 19 går vi ind i sognegården og hører om, hvordan man mere konkret kan få indflydelse: Der er er orienteringsmøde om valg til menighedsråd efteråret 2020.

MENIGHEDSRÅDSVALG

Tirsdag d. 15. september 2020 kl. 19.00

Stil op til menighedsrådet og vær med til at gøre en forskel i dit lokalområde - eller  mød op og stem på din kandidat.

INFO

Hver kirke har en bestyrelse, et menighedsråd. Det består af frivillige, der er valgt for to år og så kirkens præster. Menighedsrådet mødes ca 10 gange om året for at drøfte stort og småt, der har med kirken at gøre. Rådet har en formand, en kasserer, en personaleansvarlig, en bygningsansvarlig og en række mindre grupper.
For at blive valgt skal du være 18, medlem af folkekirken og tilhøre det sogn, hvor du vil engagere dig. Hvis du ikke allerede gør det, kan du løse sognebånd.