Du er her:

Langenæs Kulturfestival d. 12.-15. september 2019

At bære sammen

Vi står over for et kæmpe fællesskabsprojekt. Måske det største i verdens historie. Det hvor flest skal arbejde sammen, hvor flest skal dele en vision. Det er et projekt, der skal nå fra nord til syd og øst til vest. Det er stort, fordi det gælder hele jordkloden, gælder vores børns fremtid. Fordi regeringsledere og virksomheder skal arbejde for det. Men også fordi hver enkelt borger skal gøre sit. Projektet skal nå ind i hver en lejlighed, hver en tankegang – i Lima, Lissabon og på Langenæs. Alle kan gøre noget. Hver en affaldssortering gælder, hver en grøn altan, hvert et klogt og grønt valg gælder. Hver en sommerfugl og hvert et plantet træ gælder. Man behøver ikke at være tosset for at kunne se det. Man skal bare spørge sig selv: Hvor mange sommerfuglearter vil vi gerne have her? Hvor mange bier? Hvor mange frugter? Hvor dejlig en verden vil vi leve i og give videre?

Til årets kulturfestival går vi i gang med at gøre Langenæs mere grønt og bæredygtigt. Vi lægger blomsterløg ved stierne, på plænerne, langs vejene, og de vil spire frem og folde sig ud i til næste forår. Vi planter velduftende krydderurter i genbrugsrør og placerer dem på steder, hvor mennesker krydser hinanden. Vi inviterer til foredrag og debatter om, hvordan vi hver for sig og i fællesskab kan – og skal! -  leve mere grønt. Vi synger sange om naturen, fællesskabet, ansvaret, om glæden over jordklodens og landets skønhed og skrøbelighed.

Kirkerummet pyntes smukt med planter, blomster og sommerfugle – i papir. Om søndagen fejrer vi gudstjeneste. Gudstjenesten foregår som en vandring i parken og på stierne mellem træer og buske. Smukt, nærværende, overraskende, inviterende. Musik, fordybelse og fællesskab på mangfoldige måder i Guds skønne natur her på Langenæs.

Dagtilbud, skoler, boligforeninger, forretninger, kirke og borgere på Langenæs går sammen om at finde fantasifulde, kreative, opbyggelige, eftertænksomme udtryk for, hvordan vi i fællesskab kan leve mere grønt og bæredygtigt. Bæredygtighed er at bære med og bære sammen.

Årets Langenæs Kulturfestival vil glædes ved og fremme det grønne og bæredygtige. Når vi koger det helt ned, handler det om håb. Håb om en bedre verden. Håb om en verden, hvor der er plads til alt og alle. Håb om en frodig og mangfoldig verden. Den der, håber, handler. Den, der håber, lever. Den, der håber, vil vokse og sætte frø.

Som digteren Thorkild Bjørnvig siger: Lad os i fællesskab elske og plante et træ: frugter kan uspået komme.

Medvirkende i 2019

Læssøesgade Skole

Læssøesgade Skoles Ungdomsklub

Langenæs Dagtilbud

Langenæs Børneby

Langenæsen

Langenæskirken

Sundhed og omsorg (Aarhus Kommune)

Langenæshus og -bo

MarselisborgCenteret

DUI Leg og Virke

Fællesrådet for Frederiksbjerg og Langenæs

Mormonkirken

Boligforeninger

Foreninger og forretninger

Kunstnere, ildsjæle og beboere m.fl.

på Langenæs