Livet i cyklus

Vokalperformance, dans og improvisation

Lørdag d. 7. november kl. 19.00

 

Kunsten har altid arbejdet med stærke ensidige kvindelige arketyper - den smukke gudinde, den omsorgsfulde mor, den rasende vildkvinde og den vise ældre dame. I vores samfund i dag hylder man især overskudskvinden, som kommer gennem hverdagen med lethed, åbenhed og styrke.
Projektets narrativ tager udgangspunkt i kvindernes liv - et liv i cyklus, som er præget af skiftende hormoner, der udløser sving i vores fysiske og psykiske præstation og tilstand. Dog forventer samfundet, og især kvinderne selv, den samme høje præstation under hele cyklussen. Projektet sætter spørgsmålstegn ved denne realitet.
Produktet består af en nyskrevet korsuite for kvindestemmer og slagtøj, som bliver opført med en gennemarbejdet scenografi, der inkluderer moderne dans og improvisation.

Hvem er Gruppe X?
Gruppe X er en nystiftet kvindelig vokal & performance-gruppe bestående af professionelle sangerinder fra det århusianske kormiljø, to professionelle dansere og en kvindelig slagtøjsspiller. Gruppen ledes af dirigenten Friederike Funk og består hovedsageligt af konservatorieuddannede musikere og professionelt uddannede dansere. Dette sikrer at gruppen arbejder på højeste kunstnerisk niveau.UDSKUDT: Folketoner - koncert med Aarhus Studiekor

Onsdag d. 25. marts 2020 kl. 19:30 - 20:30

Folkemusikken har dybde og tyngde. Den er overleveret fra generation til generation, fordi mennesker har spillet, sunget og danset sammen. Den formår at udtrykke store følelser som kærlighed, ensomhed og melankoli med inderlighed og enkelthed. Folkemusikken rører os, fordi vi kan høre vores forfædre tale til os igennem den.

Den nordiske folkemusik er omdrejningspunktet for koncerten, men der bliver også udblik til blandt andet Irland, Skotland og Frankrig.

Der vil være fællessange med publikum undervejs.

 

Medvirkende:

Violinist Maria Kruchov Midtiby, kontrabassist Anders Juel Bomholt og sanger Nadja Schmedes Enevoldsen, alle med speciale i folkemusik.

Dirigent og konferencier: Mathias Skaarup Sørensen.


Koncerter

07nov kl. 19:00

"Livet i Cyclus" ved Gruppe X

Uropførelse

Vokalperformance, dans og improvisation med udgangspunkt i kvindens liv - …

07nov kl. 19:00