AFGANG//AFSKED//AFSTED

Klassisk koncert med morgendagens stjerner

Afgangselever fra MGK-Ø i Aarhus drager på elevorganiseret turné i foråret og vil her præsentere et rigt og varieret koncert-program, der på mange måder symboliserer deres både tidligere, men også på konservatoriet kommende studietid.

Spritny musik vil stå side om side med ældre værker, og foruden solo-værker vil der også medvirke kammermusik og ensemblestykker.

Komponiststuderende Magnus Plejdrup kuraterer koncerterne, og bidrager selv med dugfriske toner.

Oplev værker for hhv. klaver, guitar, violin, trombone, slagtøj og saxofon af bl.a. Bach, Sibelius, Magnus Plejdrup, Chopin, Arvo Pärt og mange flere.

Tirsdag 31/5 kl. 19:30. Fri entré.

Grundlovsarrangement i Kirkehaven

Tirsdag den 5. juni kl. 17.30 med koncert, bålsuppe og grundlovstale

Vi mødes i kirkehaven til koncert med Jutlandia Saxofonkvartet, som vil spille skøn musik for os mens vi nyder varm suppe i haven.

Kl. 19.00: Grundlovstale

Pris for suppe: 30 kr. og gratis for børn

I tilfælde af dårligt vejr afholdes grundlovsarrangementet i sognegården

Jutlandia Saxofonkvartet.

Saxofonen er fortsat lidt af en outsider i den klassiske verden, men i 1996 var det at spille ’klassisk saxofon’, om muligt, mere bizart end det er tilfældet i dag. At fire unge saxofonister på den tid skulle mødes i miljøet omkring Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, trodsede enhver statistisk sandsynlighed. ’Tegnet’ var ikke til at tage fejl af og vi dannede Jutlandia Saxofonkvartet, der skulle gå hen og blive vores professionelle base lige siden. Kvartetten udviklede sig hurtigt til et travlt ensemble og er det den dag i dag. Vores profil har alle dage været bred, og rummer både det traditionelle repertoire for besætningen, såvel som bearbejdelser af klassiske og moderne værker, samt helt ny musik, ofte skrevet specielt til os.

SOMMERKONCERT

Tirsdag d. 12. juni kl. 19.00

Koncert med Vox Mariæ, Aarhus Junior- og Ungdomskantori og Organist Dennis Bang Fich

Oplev et dejligt sommerprogram, hvor pige- og kvindestemmer fortolker Brittens Missa Brevis og Mendelssohns tre motetter for solister, kor og orgel.  Og så byder aftenen på  liflig Sommer-à-capella

Langenæskirkens kor

Ud over orgelklangen, understøttes gudstjenester og arrangementer i kirken musikalsk af Langenæskirkens velsyngende kirkekor.

Koret består af 4 pigestemmer og 5 mandestemmer, alle studerende på henholdsvis universitetet og konservatoriet. Koret medvirker desuden ved koncerter.