Festlig barok-koncert i Langenæskirken

Lørdag d. 25. august kl. 16.00

Bethany Seymour – sopran. Niels Tilma – baroktrompet. Peter Seymour – orgel.

Det er med stor glæde, at Langenæskirken atter kan byde på en stor musikalsk oplevelse fra disse dygtige og internationalt anerkendte kunstnere, der fremfører festlig barokmusik af Bach, Scarlatti, Telemann, Purcell og Händel:

Bethany Seymour (UK) er sopran uddannet på Leeds University og hos Barbara Schlick. Hun optræder og turnerer ofte med Rheinische Kantorei og Leipzig Barockorchester samt i England med Yorkshire Bach Choir med hvem hun har indspillet flere cd’er.

Niels Tilma (DK), har siden sin uddannelse på Guildhall School of Music spillet på sin klangfulde baroktrompet både som solist og med ensembler som Amsterdam Baroque Koopman, er musiklærer Yorkshire Baroque Soloists, Aros Baroque, Ensemble Zimmermann og Coco.

Peter Seymour (UK) er Doctor in Performance og Early Music ved York Universitet. Han optræder både som organist, cembalist og dirigent i det meste af Europa bl.a. for BBC, WDR med musikere som Emma Kirkby og James Gilchrist og har med Yorkshire Bach Choir & Soloists senest indspillet J.S. Bach St. Matthew Passion, Bb minor Mass & St. John Passion.

Uanset om der er tale om et dejligt genhør eller en ny koncertoplevelse, kan det klart anbefales at bruge en sommeraften i selskab med dette veloplagte og virtuose ensemble.

Der er gratis adgang til koncerten

Festugekoncert med GAS

Torsdag 6. september kl. 20.‐23.

Den tyske elektroniske musiker Wolfgang Voigt henviser til sine tidligere oplevelser på LSD i den tyske skov Königsforst som den dominerende inspiration til den musik, han har udgivet under navnet Gas. Og der er da også noget drømmende, nærmest psykedelisk, over den minimalistiske og ambiente techno/electro‐lyd, Wolfgang Voigt er blevet mest berømt for. I sit bagkatalog har tyskeren udgivet musik under over 30 forskellige aliasser, men det var især med Gas, at Wolfgang Voigt virkelig slog igennem og opnåede en næsten kultagtig status blandt sine følgere.

Og der er ingen tvivl om, at tyskerens musik kommer til at lyde vidunderligt i den akustisk tiltalende Langenæskirken, hvor hans harmoniske og naturbaserede lyd virkeligt får plads til at udfolde sig.

Pris: 150 kr + gebyr (studerende 110 kr + gebyr) via aaf.billetten.dk

Arrangeret af: Aarhus Festuge

Koncert med Aarhus Studiekor

I efteråret 2018 tager Aarhus Studiekor på tur til München, og til koncerten i Langenæskirken onsdag den 10. oktober 2018 præsenterer vi det program, som vi rejser til München med. Programmet vil være et møde mellem den nordiske og den tyske kormusik, og koncerten byder således på musik af blandt andre Ola Gjeilo, Carl Nielsen, Max Reger og Josef Rheinberger.

Aarhus Studiekor

Mathias Skaarup Sørensen, dirigent

The Harlem Spirit of Gospel Choir

Søndag d. 9. december kl. 16.00

The Harlem Spirit of Gospel fra New York synger julen ind med jule musik og gospel.
Fra selve det dybeste af Harlem, New York, får vi fornemt besøg tidens måske mest vel renommerede gospelkor på de kanter, ingen ringere end det 8 mand store The Harlem Spirit Of Gospel Choir! Da de sidst optrådte i Århus musikhus var det en stor succes !!!
Det er tæt på jul og kunne man forestille sig en mere vedkommende måde komme julen i møde på end at overvære en vaskeægte gospel koncert med alt hvad dertil hører af lovprisninger, glæde, god musik og fantastiske sangere, det bliver stort!
De fine sangere er nøje udvalgt af bandets leder Mr. Anthony Morgan og korets sangere har optrådt med en perlerække af de største Gospel kor i USA og med ligeså mange prominente navne i amerikansk musik, så som: Aretha Franklin, Diana Ross, Stevie Wonder, Lyle Lovett, Christina Aguilera, Gladys Night, Cindy Lauper, The Band m. fl.
"Kontroverselle, professionelle, energiske, inspirerende og åndsfyldte! Det lyd og sanseindtryk, som The Harlem Spirit of Gospel møder en med, rammer en med en kraft, der ikke lader sig standse. De bevæger sig med englene."

GOSPELKORET KOINONIA ÅBNER KONCERTEN !!

Gospelkoret KOINONIA er et ambitiøst amatørkor med base i Saralystkirken i Aarhus. Koret har eksisteret siden august 2011 og tæller pt 35-40 medlemmer. KOINONIA betyder fællesskab på græsk og dette er meget sigende for koret, da vi har lige dele vægt på fællesskab såvel musikalsk som socialt. KOINONIA medvirker hvert år til Aarhus City Halvmaraton som underholdning på ruten. Koret har også gennem de seneste 4 år medvirket i "Stalden" på gågaden under juletid med underholdning.

Køb biletter her.

Langenæskirkens kor

Ud over orgelklangen, understøttes gudstjenester og arrangementer i kirken musikalsk af Langenæskirkens velsyngende kirkekor.

Koret består af 4 pigestemmer og 5 mandestemmer, alle studerende på henholdsvis universitetet og konservatoriet. Koret medvirker desuden ved koncerter.