Bob Dylan i ord og toner

Lørdag den 21. april kl. 9.30 - 13.30

I 2016 fik Bob Dylan som den første sangskriver nobelprisen i litteratur og han fremstår i dag som en levende legende.

Under overskriften "Før syndfloden" vil Anders Thyrring Andersen fortælle om Bob Dylans univers, hvor bibelske begreber som syndflod og dommedag optræder som et gennemgående tema.

Anders Thyrring Andersen argumenterer i sit foredrag for, at det religiøse udgør kernen i mange af Dylans sange lige fra debuten til i dag, og at man kan betegne Dylan som kristen modernist.
I løbet af foredraget afspilles eksempler på Bob Dylans sangskriverkunst.

Anders Thyrring Andersen er mag.art. i litteraturhistorie og sognepræst ved Vor Frue Kirke i Aarhus. Han har skrevet flere artikler om Bob Dylan og medvirket i adskillige radioudsendelser og er medforfatter til bogen Hvor dejlige havfruer svømmer om Bob Dylans digtning.

Program:

Kl.9.30: Morgenmad (Rundstykker og kaffe/the er inkluderet i prisen)

Kl.10.00: Foredraget

Frokost (sandwich er inkluderet i prisen)

Koncert med sange af Bob Dylan.

Entre 50 kr. Ingen tilmelding.

Kirken – en del af dit lokalområde og din fremtid

På lang afstand kan man se et kors oppe over ejendommene på Langenæs. Især om aftenen og natten lægger man mærke til det, fordi det lyser op mod den mørke himmel.

Nu indbydes alle til at komme tættere på!

Tirsdag den 8. maj kl. 19-21 inviterer menighedsrådet til et møde for folk på Langenæs – og hvem der ellers føler sig knyttet til Langenæskirken.

Program:
- Velkomst og et par sange fra Højskolesangbogen.

- Hvem og hvad er Langenæskirken?

- Rundtur i kirken – oppe i tårnet og nede i kælderen, ved orgelet og i kirkehaven.

Ca. 19.45 samles vi til et oplæg ved journalist og radiovært Anders Laugesen: Folkekirkens og kristentroens fremtid i Danmark.

Han er kendt for programmet Mennesker og Tro på P1 gennem en årrække. I hans skurvogn ved Voldum har mange mennesker gennem årene siddet og fortalt om deres liv, tro og eksistens i en rolig og dyb atmosfære, der er nået ud i stuerne til mange danskere. I januar 2018 ændrede man programmet til at handle om ”De højere magter”, hvor han i samarbejde med Paula Larrain skal interviewe mennesker ud fra bestemte temaer.

Anders Laugesen har mange erfaringer og stor viden om kirke og tro i vor tid. Til mødet vil han tale om, hvor vigtigt det er at være med i menighedsrådene for at få indflydelse på fremtidens Folkekirke.

Efter oplægget er der tid til spørgsmål og debat.

Mødet slutter med en kort information om opstillingsmødet til menighedsrådsvalget den 18. september.

Kom tættere på kirken – den er der for dig!