MANDAGSKLUBBEN VED LANGENÆSKIRKEN

Mandagsklubben er åben for alle og vi mødes vi hver mandag i Langenæskirkens sognegård kl. 14.00 og slutter igen kl. 16.00

Opstart: 13. januar 2020

Vi hygger os med sang, musik og gode foredrag. Alle er velkomne
Medlemskab for en sæson koster 150 kr. Kaffe og kage 30 kr. pr. gang

For yderligere oplysninger om Mandagsklubben kan Birgit Elgaard kontaktes på tlf. 3027 2420.

Mandagsklubben Forår 2020

13. januar

På valsen v/Ole Nurdug Jensen.

Gøgl, sang og musik på gaden i Europa har i perioder været Oles levevej, og til foredraget demonstreres et udvalg af gøgler-instrumenter: Sav, murerbaljebas, haveslange, og skeer. Tilhørerne får også mulighed for at prøve dem, og så hører vi om de gamle gårdsangere, og i fællesskab synger vi deres viser og andre sange.

20. januar
Arbejdsliv på havnen 1965-1990 v/Palle Jørgensen.

En musikalsk fortælling om slid og slæb, sammenhold, solidaritet og arbejdskampe, men også hvordan Aarhus fik Danmarks største arbejdermonument.

27. januar

Er der noget bedre end at samles omkring musikken v/tidligere skolelærer og håndboldspiller i AGF, Ole Nørskov.

Garneret med sjove historier og erindringer fra et langt og aktivt liv. Samværet med børnene har beriget med morsomme og tankevækkende oplevelser. Med guitar, og indimellem bas, har Ole Nørskov, de sidste 25 år, rejst land og rige rundt og underholdt såvel unge som gamle.

3. februar

Hverdagsliv i en by i Rusland: Skt. Petersborg bag facaden v/Torben Heuer.

Med baggrund i flere års arbejdsophold i Ruslands vel nok flotteste by, fortælles om russisk dagligdag, og der fortælles levende og bredt om egne erfaringer.

10. februar
Hack Kampmanns Aarhus v/Henrik Fode.

Aarhus store arkitekt satte sit markante præg på byen i årene omkring 1900 med toldbod, kongeslot, byplaner, teater, katedralskole og meget mere. Men hvem var han? Og hvad har han betydet for byens udvikling og arkitektur. Foredraget ledsages af talrige billeder af byens arkitektur.

17. februar

Populær huskoncert – ældre og nyere iørefaldende klavertoner v/Claus Jørgensen.

En afslappet huskoncert hvor der spilles en perlerække af hel- og halvklassiske småstykker, som i dag ofte kun kendes og elskes af ældregenerationen. Undervejs fortælles om musikstykkernes baggrund, og der er mulighed for fællessang.

24. februar

Tidligere jordemoder Mila Pajovic fortæller om sit liv.

Mila kom til Danmark som 19 årig fra Monte Negro. Omplantningen til en meget og anderledes kultur lykkedes, men at skifte hjemland var hendes største traume. Hun fortæller om sit liv og om de mange læremestre hun har mødt på sin vej.

2. marts

”La Norma” et foredrag om sorg, savn og succes v/forfatter Aase Thomasen.

Med udgangspunkt i sin bog om trapezstjernen Norma Nielsen, fortælles om Normas liv og bedrifter over hele verden som anerkendt kunstner. Der vises billeder og filmklip fra hendes liv.

9. marts
Det sjove er, at det var alvor v/Anders Errboe.

Fra et liv med musik fortælles om samarbejde og venskaber med en række notabiliteter som Jesper Klein, Gitte Hænning, Wåge Sandø, Ole Thestrup og mange flere. Vi hører om Harmoniorkestret Kærne, Østjysk Musikforsyning og mange gode og inspirerende møder med mennesker. Med smil på læben og kontrabas under armen fortælles om beretningerne og supplerer undervejs med sang og musik.

16. marts

Da ungdomsoprøret kom til Hermannstrasse v/Jørn Tranekjær Andersen.

Der ses tilbage på en sydslesvigsk barndom i 1950’erne og 60’erne med sørgmuntre briller, og begivenheder som førte til, at han måtte vælge sig selv, frem for den mission som var hans fars livsopgave: At leve og ånde for det danske mindretal i Tyskland.

23. marts

En musikalsk blæksprutte v/Niels Adrian.

Det begynder med en guitar og ender med et helt orkester. En optræden hvor stadig flere instrumenter kommer i spil. Det ender med, at der synges, fløjtes, spilles mundharmonika, guitar, bas og trommer – alt sammen i samme nummer. Også fællessang.

30. marts

Ulvejagt, Corfitz Ulfeldt – Rigshofmester, landsforræder og tyvekængt v/cand.mag. dramaturg og dramapædagog Lisbeth Weitemeyer.

En detaljeret og spændende beskrivelse af personens liv og levned.

6. april

Påskeafslutning med gudstjeneste.

20. april

Etiske dilemmaer – er det kun god underholdning eller en sund omtanke værd? v/pastor emeritus Henrik Oest.

Samtale omkring etiske dilemmaer er blevet til underholdning på tv og i radio, og det er ikke så mærkeligt, for vi er nysgerrige på andres problemer med kærlighed, arv og meget andet. Mange af problemstillingerne kan henføres til de ti bud, men hvordan kan vi afgøre, hvad der er rigtigt og forkert? Det og meget andet, skal vi høre om i dette spændende og vedkommende foredrag.

27. april

Dansk identitet: Vort modersmål er dejligt v/Hans Jørgen Petersen.

Vi hører om vort sprogs og den danske sangs betydning for vores identitet og nationalfølelse fra 1770 og frem. Der tages udgangspunkt i 1864, men vi hører også om vigtige nationale symboler som f.eks. flaget og kongehuset. Hvad vil det sige at være dansk/dansker?

4. maj

Modeopvisning ved Damernes Butik, Silkeborg, og smykker ved Inge Larsen, Viby.

11. maj

Udflugt – tur ud i det blå. Vi kører kl. 10.00 og er hjemme ca. kl. 17.00.