MANDAGSKLUBBEN VED LANGENÆSKIRKEN

Mandagsklubben er åben for alle og vi mødes vi hver mandag i Langenæskirkens sognegård kl. 14.00 og slutter igen kl. 16.00

Opstart efter sommer:16. september 2019

Vi hygger os med sang, musik og gode foredrag. Alle er velkomne
Medlemskab for en sæson koster 150 kr. Kaffe og kage 30 kr. pr. gang

For yderligere oplysninger om Mandagsklubben kan Birgit Elgaard kontaktes på tlf. 3027 2420.

14. oktober
Er Danmark et overvågningssamfund? v/pensioneret efterretningsmedarbejder Per Enevoldsen.
Bliver dit internet overvåget af den amerikanske efterretningstjeneste? Eller bliver dine data i Google, Facebook, Instagram eller Twitter misbrugt til formål, du ikke bryder dig om? Foredraget er en gennemgang af udviklingen, fra da vi i Danmark selv sikrede borgernes grundlovssikrede rettigheder og til vores i dag moderne samfund, hvor vores personlige oplysninger ofte ”flyder” rundt i systemer, hvor de man misbruges.

21. oktober
Syng en sang – Quiz engang – en fornøjelig dyst ud i sang og musik v/musiker, historiefortæller mv. Poul Smedegaard Andersen.
Hvem skrev egentlig sangen? Hvordan lyder sidste vers? Hvor levede komponisten? Skulle du have glemt det, husker du det nok alligevel … ord for ord. Tag med på en musikalsk gætteleg, og vær klar til et par spændende timer med quiz og fællessang.

28. oktober
Modeopvisning ved Damernes Butik, Randers, og smykker ved Inge Larsen, Viby. Endvidere tørklæder.

Chokoladefabrikken Elvirasminde v/historiker Agnete Birger Madsen.
”Det var nogle værre piger, der arbejdede på Elvirasminde..” Sådan fortæller Ketty, der selv var pakkepige på chokoladefabrikken fra hun var 14 år gammel. I foredraget fortælles om en stor kvindearbejdsplads i Århus fra ca. 1900 til 1950, Foredraget illustreres med billeder og citater fra dem der arbejdede der. Foredragsholderen har forsket i børnearbejde i industrisamfundet.

11. november Skagens Gren og Vendsyssel v/biolog, geolog, historiker og forfatter Eigil Holm.
Skagens Odde begyndte at vokse ud fra Vendsyssel for 7000 år siden, og vokser stadig. Foredraget kommer også omkring Lønstrup Klint og vandreklitten Råbjerg Mile der stadig vandrer, og om 200-300 år vil ende i Kattegat. Vi kigger nærmere på dette spændende landskab og dets dramatiske historie, som vises i kort, billeder og luftfotos.

Turen går bag om Spanien v/cand.mag. i antropologi Esben Hansen.
Foredraget tager sin start i den lille vestjyske by Tjæreborg, hvor den lokale præst tilbage i 1949 fik en uhørt idé: Han ville arrangere en charterrejse for danskerne til det eksotiske Spanien. Foredraget fortælles gennem, ord, billeder, musik og film og giver et unikt indblik i den spanske kultur og folkesjæl.

Den lille lysegrønne sang v/sanger og guitarist Lisa Kock Nielsen.
En fornøjelig eftermiddag med en vitaminrig cocktail af musik og sang. Et mix af kendte sange fra filmens verden, populærmusikken og højskolesangbogen bindes sammen med baggrundsstof om den tid, sangene har skrevet sig ind i. Rig mulighed for at få rørt stemmerne når vi inviteres til at synge med ud fra omdelte sangark.

2. december
Så er det jul igen … v/cand.mag., dramaturg og dramapædagog Lisbeth Weitemeyer.
Et hyggeligt, muntert og oplysende foredrag og causeri over julen, juleskikke og traditioner. Vi synger også et par af julens sange og hører dejlige juleeventyr og fortællinger om bl.a. H.C. Andersens julerejse til Berlin og hans juleophold på herregården Basnæs. Der dækkes til anledningen et smukt julebord med rekvisitter og litteratur.

9. december
Juleafslutning med gudstjeneste.