Program forår 2019

14. januar

Flemming Bamse Jørgensen – Et musikalsk foredrag v/musiker og komponist Erik Sletting.

Foredraget indeholder anekdoter og historier og musikalske smagsprøver på gode Bamse hits: I en lille båd….Vimmersvej…. og alle de andre kendte sange.

21. januar
Humor i sygeplejen v/Jørgen Skammeritz Nielsen.

Et langt liv som mandlig sygeplejerske indeholder et væld af spændende, humoristiske og alvorlige oplevelser med mennesker fra alle samfundslag. Det er et inspirerende foredrag om en mandlig sygeplejerske på DET SYGE HUS gennem 30 år.

28. januar

Hvis suk var luftballoner v/forfatter Anette Jacobsen.

Et foredrag om de tyske flygtninge, der efter krigen var indkvarteret

i en af de største flygtningelejre herhjemme, og som fra 1945 til 1948

lå ved Gl. Rye. Lejren husede i årene mere end 10.000 tyske

flygtninge, der i de sidste krigsmåneder flygtede fra Tyskland.

Ved foredraget vises også billeder fra lejren.

4. februar

Bernhardt Jensen – ”Alle tiders århusianer” v/mag.art. Henrik Fode.

Borgmester i en brydningstid fra 1957 til 1971. Han satte sit præg ved

at bremse nedrivninger af byens ældste kvarterer, og skabte festugen,

og blev på 100 årsdagen i 2010 markeret med en figur netop der hvor

en firesporet motorgade ville have ødelagt midtbyen.

11. februar
Strøget i Smilets BY v/Strøgets tidligere formand Lars Svendsen.

Vi hører om Strøget i Aarhus siden anlæggelsen i 1854, og om de

gamle kendte, men også nye forretninger, om forretningsmænd og kunder, forlystelseslivet og meget meget mere. Foredraget ledsages

af en række fotos fra 1800-tallet og op til vore dage.

18. februar

Historien om Kim Larsen v/konservatorieuddannet sanger og entertainer Karsten Holm.

Danmarks nationalskjald, Den store gavflab, eller bare Kim Larsen. Alle elsker Kim Larsen – ung som gammel. Ud over sangene og musikken fortælles der historien om Kim.

25. februar

”Vi fortjener alle at være lykkelige” – om Bhutan i Himalayabjergene og om lykkelige danskere v/foredragsholder, forfatter og eventyrer Bodil Johanne Jørgensen.

Et land med en venlig og imødekommende befolkning, som måler bruttonationallykke og mener det er mere værd end produktet. Her praktiseres venlighed og hjertetræning og børnene undervises i meditation fra første klasse. Vi ser flotte billeder fra besøg i landet.

4. marts

En dreng med en livlig fantasi v/historiefortæller Jens Peter Madsen.

Om at være barn i 1950’erne. Barndomsfortællinger for voksne, og

om at blive klogere på og diskutere, hvordan vi fanger vore børn og børnebørns interesse og kommer i snak med dem gennem fortælling.

11. marts
Brabrand sø og Årslev Engsø v/højskolelærer, naturvejleder og foredragsholder Torben Gang Rasmussen.

Der gives en gennemgang af søernes historie og de store forandringer som søerne har undergået, om forureningen gennem 1900-tallet til spildevandsrensning og til etableringen af Årslev Engsø i 2003.

Foredraget afsluttes med en fortælling om fuglelivet ved søerne i dag.

18. marts

Benny Andersen v/musiker og troubadour Flemming Både.

Et spændende og musikalsk foredrag om Benny Andersens liv som pianist, lyriker, komponist og viseforfatter. Kendt fra bl.a. Svantes

Viser som vi synger, og der oplæses nogle af Benny Andersens digte.

25. marts

Selma Lagerlöf, fra Mårbacka til Jerusalem v/cand.mag. dramaturg

og dramapædagog Lisbeth Weitemeyer.

Vi følger forfattertalentets barndom og ungdom med forfatter-drømmene til debutromanen. Historien om en kvinde der fulgte sit hjerte og sit kald ved at skabe romaner og fortællinger, der med sin magi har skrevet sig ind i menneskers hjerter.

1. april

Modeopvisning ved Damernes Butik, Hobro, og smykker ved Inge Larsen, Viby.

8. april
Korsbæk i mit hjerte v/skuespiller Henning Hansen.

En filosofisk, humoristisk og kærlig skildring af Lise Nørgaards fuldstændige og usminkede sandhed om os alle. Vi kender og elsker personerne i Korsbæk – vi går sammen bag om disse karakterer.

15. april

Påskeafslutning med gudstjeneste.

29. april

Fra gadebetjent til et liv i PET’s verden v/pensioneret kriminalbetjent Christian Medom.

Foredrag med fortællinger om provinsdrengen der mødte miljøer med social nød og kriminalitet i hovedstaden. Om livet i efterretningstjenesten, og om den menige ansatte, der blev central efterforsker i Blekingegadesagen. Vi inviteres med i den hemmelige verden med spændende oplevelser, livets forunderlige forhold, fortalt med lune og et glimt i øjet.

6. maj

Udflugt – tur ud i det blå.

Vi kører kl. 10.00 og vi er hjemme ca. kl. 17.00.

MANDAGSKLUBBEN VED LANGENÆSKIRKEN

Mandagsklubben er åben for alle og vi mødes vi hver mandag i Langenæskirkens sognegård kl. 14.00 og slutter igen kl. 16.00

Opstart efter jul:14. januar 2019

Vi hygger os med sang, musik og gode foredrag. Alle er velkomne
Medlemskab for en sæson koster 150 kr. Kaffe og kage 30 kr. pr. gang

For yderligere oplysninger om Mandagsklubben kan Birgit Elgaard kontaktes på tlf. 3027 2420.