Program Efterår 2018

At brænde en heks v/sognepræst i Lisbjerg og Skejby, Torben Brink.

En reportage fra et retssamfund. Hekseforfølgelserne toppede, mens Christian IV var konge. F.eks. skulle en heks dømmes ved to instanser. De mange fordomme og myter forbundet med hekseforfølgelserne giver Torben Brink et bud på.

Modeopvisning ved Damernes Butik, Hobro, og smykker ved Inge Larsen, Viby.

Island – Vulkaner og velfærd v/Peter Birk.

Med udgangspunkt i egne fotografier fortælles bl.a. om Islands natur, med forskelligartede landskaber, men også om Island som et moderne velfærdssamfund, hvorfra man, som i sagatiden tager ud i den store verden for at erobre den og vender hjem til slægten som en rig stormand – når det går godt.

5. november
Osvald Helmuth – visesanger og ”kongelig” skuespiller v/Pia Voxtorp.

Med udgangspunkt i pladeoptagelser tager vi en rejse rundt i kunstnerens løbebane indenfor revyen med de mange uforglemmelige viser, samt et udpluk af andre kendte og mindre kendte viser, og slutter af med hans fortolkning af ”Jeppe på bjerget”.

12. november

Gå med i lunden v/Lene Riis som synger og spiller harmonika..

Vi vil grave i de danske revyviser og beskæftige os med viser og sange fra dengang, det var før. Lyt, genkend og syng med.

19. november

Workshop om Bob Dylan’s tekster og musik v/højskolelærer, naturvejleder og foredragsholder Torben Gang Rasmussen.

Ved hjælp af uddelte tekster og akkompagneret af guitar synger vi en række af Dylan’s værker som fællessange. Efter hver sang bliver der lejlighed til at drøfte teksternes indhold. Arrangementet er en hyldest til Bob Dylan, som i 2016 modtog Nobelprisen i litteratur.

26. november
En billedfortælling om skolen i Danmark gennem tiderne v/cand.mag. i engelsk og kunsthistorie, gymnasielærer og censor på Kunsthistorisk institut Aarhus gennem 30 år, Annamarie Bjerkø.

3. december

Julestemning v/Niels Adrian Espersen.

Julen er en højtid, en glædens tid, en mindernes tid, en gavernes tid og en spisetid. Med et bredt udvalg af julens sange skal vi snuse til de mange stemninger. Gennem sangene kommer vi ind på julens traditioner, og der er undervejs rig mulighed for at synge med, lige som Niels Adrian opbygger sit ”One Man Band” med mange instrumenter. Foredraget rundes gerne af med fællessang.

10. december

Juleafslutning med gudstjeneste.

MANDAGSKLUBBEN VED LANGENÆSKIRKEN

Mandagsklubben er åben for alle og vi mødes vi hver mandag i Langenæskirkens sognegård kl. 14.00 og slutter igen kl. 16.00

Opstart efter jul:14. januar 2019

Vi hygger os med sang, musik og gode foredrag. Alle er velkomne
Medlemskab for en sæson koster 150 kr. Kaffe og kage 30 kr. pr. gang

For yderligere oplysninger om Mandagsklubben kan Birgit Elgaard kontaktes på tlf. 3027 2420.