Langenæskirkens Levende Julekalender 2018

Læs om de stemningsfulde koncerter og arrangementer, vi er i gang med at fylde i vores Levende Julekalender - masser af julestemning er garanteret i december. Programmet bliver løbende opdateret her på siden.

Dans til Bachs Juleoratorium

Lørdag den 1. december kl. 13.00-17.00 

Vi danser og fordyber os i smukke og enkle danse til den vidunderlige musik fra Bachs Juleoratorium. Dansene danses fortrinsvis i cirkel og alle kan være med. Vi tager os god tid og repeterer trinnene mange gange. Til sidst danser vi alle dansene igennem som en andagt, vekslende med læsninger fra juleevangeliet. 

Danseleder:  Karin Sandhya Mortensen

Adventsgudstjeneste med de ni læsninger

Søndag d. 2. december kl. 14.00

Niels Berthelsen

Gudstjenesten første søndag i advent tager udgangspunkt i traditionen med De ni læsninger fra biblen suppleret af korsatser og fælles salmesang.

Maja Barløse

Mandag d. 3. december kl. 17.00

Den 26-årige Århusianske sanger/sangskriver Maja Barløse synger julen ind med en blanding af kendte julesange og hendes egne sange. Maja har sunget i Langenæs Kirkens kor igennem mange år og har spillet et hav af koncerter i hele Danmark, samt i New York hvor sangfuglen har boet i fem år. Hun leverer en stærk, personlig og let-flyvende stemme, der sikrer at julestemningen bliver skudt i gang med manér.

En Overraskende Julehistorie

Tirsdag den. 4. december kl. 17.00

En julehistorie for børn og voksne, hvor alt kan ske. Et smukt univers, hvor bl.a. lys, skygge og fortælling danner rammen, og gamle historier mødes og får helt nyt liv. 

Julekoncert med Zenobia og gæster

Onsdag d. 5. december kl. 17.00

Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland, har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse.

 Zenobia besøger Langenæskirkens Levende Julekalender i december. Publikum kan glæde sig til en engagerende fortælling om tre musikere, der er rundet af den danske sangs ord og toner, og som nu selv væver deres liv og musik ind og ud af traditionen.

Det bliver en ganske særlig julekoncert, da Zenobia tager to gæstemusikere med:

Trompetist Torben Sminge, der udover at være Zenobias faste producer, bl.a. er freelance musiker i rock- og jazzmiljøet, kunstnerisk leder og dirigent for Tiptoe Bigband og kåret som Årets Fynske Jazzmusiker 2014.

Violinist Andreas Tophøj, et af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik, der har optrådt på spillesteder og festivaler i både ind- og udland. Han opleves ofte i gruppen Basco eller som duo med Rune Barslund og har været nomineret til flere Danish Music Awards Folk.

 

Entré: 75 kr (billetter købes i døren - kontant eller mobile pay)

 

 

Pop-op-poeterne i julehumør

Pop-Op-Poeterne er en kreds af aarhusianske digtere, der har gjort det til deres speciale at dukke op de mest uventede steder og dele ud af deres poesi. I dagens anledning er de kommet i julehumør og læser digte om vinter og jul.

Fransk musik med Claude Chicon og venner

Mandag d. 10. december kl. 17.00

 

Vi har flere års erfaring i at optræde med fransk musik i Danmark. Med Claude Chichon i spidsen (den Paris fødte trubadur), har vi turneret landet rundt, og vores referenceliste er stor. Alt fra små cafeer, private arrangementer, koncerthuse, til en fornem optræden for Hans Kongelige Højhed
Prinsgemalen , hvor vi har vi været med til at sprede glæde med de franske sange.

 

 

Jul i Latinamerika med Claude Chicon og venner

Tirsdag d. 11. december kl. 17.00

Hvad betyder julen i Latinamerika? Hvordan holder man jul i Colombia, Chile, Argentina og Spanien? Hvordan ”synger man julen ind”?

”Jul i Latinamerika” præsenterer latinamerikanske julesange og fortæller historier og anekdoter om sangene og budskabet. Der bliver spillet på trommer, harmonika, der bliver klappet og sunget med publikum i en latinamerikansk stemning der midt i den danske vinter giver varme.

Med 20 års erfaring som professionelle latinmusikere garanterer ”Jul i latinamerika” for en uforglemmelig aften.

 

 

Spillemandslauget Østjyderne

Onsdag d. 12. december kl. 17.00

Spillemandslauget Østjyderne er en folkemusikforening med 40 år på bagen, med omkring 100 medlemmer og med et stort og velspillende orkester på op til 35 personer.
Spillemandslauget Østjyderne står bag adskillige udgivelser, senest nodebogen Den store schottishbog fra 2010 og CDen Musik efter Niels P.S. Willumsen fra 2014.
I årenes løb har Spillemandslauget Østjyderne været arrangør af mange årligt tilbagevendende folkemusikalske begivenheder, senest Kom folk: DANS i 2017 og 2018.

 

 

Luciagudstjeneste med Aarhus Junior- og Ungdomskantori

Torsdag d. 13. december kl. 17.00

Kom i sand julestemning, når unge, lyse stemmer i Aarhus Junior- og Ungdomskantori går luciaoptog i kirken og synger julens salmer. Vær med til en helt særlig decembergudstjeneste for både børn og voksne. Koret ledes af Martha Fyrstenborg. Alle er velkomne!

Julekoncert med TIRILIL

Mandag d. 17. december kl. 17.00

TiRILIL’s kernerepertoire er musik fra renæssancen, barokken samt både nyere og ældre musik fra de nordiske lande. En koncert med TiRILIL klinger af nordisk folketone, gamle salmer i nye arrangementer samt satser fra den tidlige kirkemusikalske tradition. Der vil være a cappella satser, akkompagnerede satser og en del af musikken vil være arrangeret af musikerne selv. Musik, hvor den rene og lyse nordiske klang blander sig med den lige så nordiske tyngde og varme. Hvor nærvær og intensitet er nøgleord og hvor musikere og publikum er fælles om at opleve og erfare musikken. Fælles for de fire musikere er en kærlighed til det musikalske møde, samt en passion for at formidle musik fra gruppes kernerepertoire på en personlig og vedkommende måde.

 

Louise Boll (orgel) - Katrine Broch Møller (sopran) - Nadja Schmedes Enevoldsen (sopran) - Susanne Cecilie Nielsen (sopran)

Julekoncert med BarbAros

Tirsdag d. 18. december kl. 17.00

Dette bliver en julekoncert som ingen andre!
BarbAros består af 35 mandlige korsangere i alderen 16 – 30 år fra det aarhusianske kormiljø.
Interessen for barbershop er stor, men vi optager kun de bedste sangere, for at kunne sikre koncerter i høj klasse. Koret har lige, for første gang, deltaget i De Nordiske Mesterskaber i Barbershop i Sverige, og hev ved denne lejlighed bronzemedaljen med hjem til Danmark.
Ved denne koncert vil du kunne høre alle dine julefavoritter udsat for barbershoppens magi!


Entré: 50 kr. i døren. Kun kontanter.

 

 

Swing Singers

Onsdag d. 19. december kl. 17.00

Det silkeborgensiske rytmiske kor Swing Singers bestående af ca. 25 kvinder og mænd giver deres fortolkninger af kendte julesange; ligesom de også vil synge numre fra deres normale repertoire. I repertoiret finder man blandt andet musik af kunstnere som Leonard Cohen, Eivør og David Bowie. Mange af korets numre er arrangeret af korets dirigent, Anne Katrine Christensen, som i øvrigt er tidligere kirkesanger her i Langenæs Kirke.

Julekoncert med Salmebandet

Torsdag den 20. december kl. 17.00

Lyden af kendte salmer - og så alligevel ikke.

I Salmebandet arbejdes der på at give melodierne fra Den Danske Salmebog et nyt udtryk. De gamle salmer tages op til revision, og med inspiration fra jazzens univers sættes de smukke melodier og tekster i et helt nyt perspektiv. Salmebandet er et samarbejde mellem seks musikere fra Aarhus, der er samledes om at spille musik, som umiddelbart rammer et bredt publikum, og som samtidig kan åbne lytterens ører for anderledes klange og rytmer.

Til denne koncert er det julens smukke salmer, der står for skud. Salmebandet har håndplukket deres favoritter og arrangeret dem i nye, spændende versioner, der med garanti vil sprede julestemning.

 

Musikerne:

Nana Cecilie Gaardsted Bøvling: Sang, Johannes Gammelgaard Lauritsen: Tenorsaxofon, Emil Sommer Larsen: Klaver, Nikolaj Bugge: Guitar, Frederik Nyboe Hagner: Kontrabas, Jonas Møller Andreasen: Trommer