Langenæskirkens Levende Julekalender 2018

Læs om de stemningsfulde koncerter og arrangementer, vi er i gang med at fylde i vores Levende Julekalender - masser af julestemning er garanteret i december. Programmet bliver løbende opdateret her på siden.

Julekoncert med Zenobia og gæster

Onsdag d. 5. december kl. 17.00

Zenobia er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland, har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse.

Zenobia besøger Langenæskirkens Levende Julekalender i december. Publikum kan glæde sig til en engagerende fortælling om tre musikere, der er rundet af den danske sangs ord og toner, og som nu selv væver deres liv og musik ind og ud af traditionen.

Det bliver en ganske særlig julekoncert, da Zenobia tager to gæstemusikere med:

Trompetist Torben Sminge, der udover at være Zenobias faste producer, bl.a. er freelance musiker i rock- og jazzmiljøet, kunstnerisk leder og dirigent for Tiptoe Bigband og kåret som Årets Fynske Jazzmusiker 2014.

Violinist Andreas Tophøj, et af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik, der har optrådt på spillesteder og festivaler i både ind- og udland. Han opleves ofte i gruppen Basco eller som duo med Rune Barslund og har været nomineret til flere Danish Music Awards Folk.

Entré: 75 kr (billetter købes i døren - kontant eller mobile pay)

Fransk musik med Claude Chicon og venner

Mandag d. 10. december kl. 17.00

Vi har flere års erfaring i at optræde med fransk musik i Danmark. Med Claude Chichon i spidsen (den Paris fødte trubadur), har vi turneret landet rundt, og vores referenceliste er stor. Alt fra små cafeer, private arrangementer, koncerthuse, til en fornem optræden for Hans Kongelige Højhed
Prinsgemalen , hvor vi har vi været med til at sprede glæde med de franske sange.

Jul i Latinamerika med Claude Chicon og venner

Tirsdag d. 11. december kl. 17.00

Hvad betyder julen i Latinamerika? Hvordan holder man jul i Colombia, Chile, Argentina og Spanien? Hvordan ”synger man julen ind”?

”Jul i Latinamerika” præsenterer latinamerikanske julesange og fortæller historier og anekdoter om sangene og budskabet. Der bliver spillet på trommer, harmonika, der bliver klappet og sunget med publikum i en latinamerikansk stemning der midt i den danske vinter giver varme.

Med 20 års erfaring som professionelle latinmusikere garanterer ”Jul i latinamerika” for en uforglemmelig aften.

Spillemandslauget Østjyderne

Onsdag d. 12. december kl. 17.00

Spillemandslauget Østjyderne er en folkemusikforening med 40 år på bagen, med omkring 100 medlemmer og med et stort og velspillende orkester på op til 35 personer.
Spillemandslauget Østjyderne står bag adskillige udgivelser, senest nodebogen Den store schottishbog fra 2010 og CDen Musik efter Niels P.S. Willumsen fra 2014.
I årenes løb har Spillemandslauget Østjyderne været arrangør af mange årligt tilbagevendende folkemusikalske begivenheder, senest Kom folk: DANS i 2017 og 2018.

Julekoncert med BarbAros

Tirsdag d. 18. december kl. 17.00

Dette bliver en julekoncert som ingen andre!
BarbAros består af 35 mandlige korsangere i alderen 16 – 30 år fra det aarhusianske kormiljø.
Interessen for barbershop er stor, men vi optager kun de bedste sangere, for at kunne sikre koncerter i høj klasse. Koret har lige, for første gang, deltaget i De Nordiske Mesterskaber i Barbershop i Sverige, og hev ved denne lejlighed bronzemedaljen med hjem til Danmark.
Ved denne koncert vil du kunne høre alle dine julefavoritter udsat for barbershoppens magi!

Entré: 50 kr. i døren. Kun kontanter.

Swing Singers

Onsdag d. 19. december kl. 17.00

Det silkeborgensiske rytmiske kor Swing Singers bestående af ca. 25 kvinder og mænd giver deres fortolkninger af kendte julesange; ligesom de også vil synge numre fra deres normale repertoire. I repertoiret finder man blandt andet musik af kunstnere som Leonard Cohen, Eivør og Freddie Mercury. Mange af korets numre er arrangeret af korets dirigent, Anne Katrine Christensen, som i øvrigt er tidligere kirkesanger her i Langenæs Kirke.