Orgel i Eventyrland

Ved organist Lars Rosenlund Nørremark

D. 22. januar 2019 kl. 10.00.

Velkommen til en eventyrlig orgelkoncert med Lars Rosenlund Nørremark. På programmet er musik af den amerikanske komponist Joseph Waddell Clokey og ikke mindst Edvard Grieg.

Clokeys musik indbyder til Fortællinger ved Kaminen, hvor vi skal høre bedstemor fortælle historier fra gamle dage, imens hun strikker. Vi skal høre bedstefars træben knirke, alt imens vinden suser i skorstenen, den lille kat lusker rundt og kedlen koger.

Clokeys musik byder også på Skitser fra naturen, hvor vi gemt bag et træ skal høre skovens hyrde Pan spille på sine fløjter, opleve skumringens mystik og endeligt være vidne til en naturånds vredesudbrud.

Til sidst indbydes til den norske helt Peer Gynts fantastiske rejse igennem tid og sted iscenesat og udødeliggjort i Edvard Griegs Peer Gynt-suite, hvor Morgenstemning og I Dovregubbens Hal er nogle af de mest kendte musikstykker.

Koncerten vil være udformet som en fortællekoncert, hvor der løbende vil blive fortalt om de forskellige stykker. Derudover vil der være storskærm foran i kirken, så publikum kan følge med i orgelspillet fra deres pladser.

Orkesterprojektkoncert med MusikalskGrundKursus-Øst/Nordjylland

Søndag d. 3. februar kl. 16.00

Unge talenter spiller Mozart

Til denne koncert vil nogle af de største unge talenter fra Øst- og Nordjylland spille symfoniske værker af W. A. Mozart: Symfoni nr. 39 og Sinfonia Concertante med Cassandra Juul (violin) og Kirsten Wilbrandt Kjær (bratsch) som solister. De unge talenter går til dagligt på elitekurset MGK’s afdelinger i Aarhus og Aalborg. Sammen danner de et symfoniorkester, og dagens koncert er kulminationen på et meget succesrigt samarbejde, hvor de unge musikere har udforsket den wienerklassiske musiktradition sammen med den karismatiske og fremadstormende dirigent Bruno Campo fra Guatemala. Bruno er netop færdiguddannet i Graz, Schweitz. Han var bl.a. dirigent ved kulturbyåbningen Aarhus 2017. Han har en særlig passion for arbejdet med ungdomssymfoniorkestre, og har i denne sammenhæng stået i spidsen for talrige projekter i Mellemamerika og Europa.

JOB - et enkelt menneske.

Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 19.00

Romanen JOB fra 1930 af Joseph Roth som koncertfortælling

Koncertfortællingen tager udgangspunkt i Joseph Roths JOB. Det er en hjertegribende og stærkt humoristisk roman, emnet til trods, hvor Roth omskriver Det Gamle Testamentes beretning til en fortælling om en almindelig, russisk jødisk skolelærer. Den beskriver de frygtelige ulykker der rammer ham, hans fromhed, hans tvivl og belønningen der venter ham. Ved koncerten levendegør den suveræne fortæller Nis Bank-Mikkelsen Job, og ordene akkompagneres af den jødiske klezmermusik ved Jens Schou (klarinet) og Anders Singh Vesterdahl (harmonika). Der indgår både traditionelle klezmernumre, men også sange som ”If I were a rich man” og Chaplins SMILE.

Arrangementet er en del af Århundredets Festival, som i år har fokus på Mellemtiden – 1918-1939.

Opgøret med det bestående er helt centralt i perioden 1918-1939, der er katalysator for nogle af de vigtigste kunstneriske udfoldelser i historien. Og de største menneskelige tragedier. Det er ismernes, krisernes og massekulturens tid.

Se hele festivalprogrammet her.

Koncert med ensemblet SALT

Ny lyrik og vokalmusik

Tirsdag d. 19. marts kl. 19.00

En stemningsmættet koncert, der bryder med salmegenren.

Træd ind i et bevægende univers af ny lyrik og musik, der rækker ind i kristendom, eksistens og guddommelighed.

Meditativt og reflekterende, rebelsk og provokerende behandler koncerten aktuelle temaer, der ellers ikke er meget plads til i salmetraditionen: Tvivl, vrede, feminisme, flygtningekrise og fjollede anagrammer. Musikken har rod i den vokale kirkemusik - med aftegninger af tidens musikalske krydsfelter, med noter af minimalisme, nordiske jazzharmonier, improvisation og impressionistiske lydflader.

Værket udkrystalliseres i vokalkvartetten SALT’s ensemblesang, a cappella, med klaverledsagelse og lydeffekter. Det levende lydrum etableres i hele kirkerummet, der sættes i bevægelse.

Mette Østgaard Henriksen, forfatter, har skrevet teksterne og Hanne Korsgaard Sundbøll, pianist, har komponeret og arrangeret musikken.

Medvirkende:

SALT

Nadja Marie Schmedes-Enevoldsen, sopran

Maria Enevoldsen, sopran

Philip Eik, tenor

Severin Korsgaard, bas

samt

Hanne Korsgaard Sundbøll, klaver

og

Mette Østgaard Henriksen, oplæsning

Orkesterkoncert med Bellbird

Lørdag d. 6. april kl. 20.00

Nystiftet orkester som forener ældre musikgenrer og kunstarter ved at opføre ny og ældre musik sammen.

Uropførelse af Tan Tuan Hao sammen med "The Lark Ascending" og "Serenade to Music" af Vaughan Williams.

Koncertens titel er "Serenade" og har menneskets sentimentalitet og forbundethed med verden og sig selv som temaer.

Dirigent: Mathias Skaarup Sørensen

Entré.

Påskeoptakt: PÅ VINGER AF HÅB

Onsdag d. 17. april 2019 kl. 17.00

Påskeoratoriet På vinger af håb er skrevet af Lisbeth Smedegaard Andersen med musik af Erling Lindgren, og blev uropført i Langenæskirken i 2011. Vel mødt til et genhør med den gribende musik, som for mange er blevet en del af Langenæskirken.

Medvirkende:

Koret Ljómur , Færøerne
Langenæskirkens kor
Dirigent Dorte Tilma

Langenæskirkens kor

Ud over orgelklangen, understøttes gudstjenester og arrangementer i kirken musikalsk af Langenæskirkens velsyngende kirkekor.

Koret består af 4 pigestemmer og 5 mandestemmer, alle studerende på henholdsvis universitetet og konservatoriet. Koret medvirker desuden ved koncerter.