Langenæskirkens Levende Julekalender 2019

Læs om de stemningsfulde koncerter og arrangementer, vi er i gang med at fylde i vores Levende Julekalender - masser af julestemning er garanteret i december. Programmet bliver løbende opdateret her på siden.

Det første lys - Koncertgudstjeneste med Hvalfugl

Søndag d. 1. december kl. 14.00

En nyfortolkning af De ni læsninger

Korte dage, frost og blæst. Midt i mørket må vi samle os om lyset og varmen fra hinanden. Vi må skabe et rum, hvor vi sammen kan håbe på alt det gode, der skal komme. Vi må tænde det første lys.

Til Langenæskirkens første adventsgudstjeneste vil vi synge sammen, og høre fortællinger om håb. Hvalfugls beroligende klange beriger og forstærker ord og tanker, mens vi venter på at lyset kommer tilbage.

 

Hvalfugl findes lige i krydsningen mellem det let flyvende og det store og tunge. En trio der, inspireret fra både den danske og svenske folkemusiktradition, har skabt deres helt eget unikke lydunivers. Hvalfugls originale kompositioner er både smukke og melankolske, og spiller blidt, åbent og tænksomt ind i gudstjenestens rum.

Jonathan Fjord Bredholt (piano, harmonium)
Anders Juel Bomholt (kontrabas)
Jeppe Lavsen (guitar)

Louise Højlund (præst)


Koncert med Aarhus Pigekantori

Mandag d. 2. december kl. 17.00

 

Kom i sand julestemning, når unge, lyse stemmer i Aarhus Pigekantori, juniorkor og spirekor synger julen ind. 

Korene ledes af Martha Fyrstenborg og Katrine Broch Møller. Alle er velkomne!  

 

 


Rasmussen med band

Tirsdag d. 3. december kl. 17.00

Under kunstnernavnet RASMUSSEN vender Jonas Flodager Rasmussen tilbage til Langenæskirken; en kirke som han har et helt specielt forhold til, da han i mange år fungerede som sanger under Dorte Tilmas ledelse i kirkens kor. 

Siden sin sejr i Det Danske Melodi Grand Prix 2018 med sangen Higher Ground har Jonas haft rygende travlt; men nu er tiden der endelig til at komme på landevejen med sit eget lille setup, der, udover ham selv, består af Mathias Achermann på percussion/bas og Søren Skovgaard på guitar. 

Sammen udfolder de Rasmussens tekstlige univers, der kredser om alt fra sorg til lykke, fra venskab til ensomhed.


Ensemble Hermes

Onsdag d. 4. december kl. 17.00

Denne decemberaften inviterer Ensemble Hermes til at tilbringe en times tid i en dyne af mediterende toner midt i den ellers travle julemåned. Koncertens tema er “Prayer”, og gennem et nøje sammensat program vil ensemblets musikere føre publikum gennem forskellige nye og gamle komponisters bud på meditation og bøn. 

Programmet vil indeholde værker af bl.a. Samuel Barber, Henryk Górecki og nulevende Marc Mellits. 

 

 


Der lyser en stjerne - Julekoncert med TIRILIL

Torsdag d. 5. december kl. 17.00

TiRILIL’s kernerepertoire er musik fra renæssancen, barokken samt både nyere og ældre musik fra de nordiske lande. En koncert med TiRILIL klinger af nordisk folketone, gamle salmer i nye arrangementer samt satser fra den tidlige kirkemusikalske tradition. Der vil være a cappella satser, akkompagnerede satser og en del af musikken vil være arrangeret af musikerne selv. Musik, hvor den rene og lyse nordiske klang blander sig med den lige så nordiske tyngde og varme. Hvor nærvær og intensitet er nøgleord og hvor musikere og publikum er fælles om at opleve og erfare musikken. Fælles for de fire musikere er en kærlighed til det musikalske møde, samt en passion for at formidle musik fra gruppes kernerepertoire på en personlig og vedkommende måde.

 

Louise Boll (orgel) - Katrine Broch Møller (sopran) - Nadja Schmedes Enevoldsen (sopran) - Susanne Cecilie Nielsen (sopran)


Jul i Latinamerika med Claude Chicon og venner

Mandag d. 9. december kl. 17.00

Hvad betyder julen i Latinamerika? Hvordan holder man jul i Colombia, Chile, Argentina og Spanien? Hvordan ”synger man julen ind”?

”Jul i Latinamerika” præsenterer latinamerikanske julesange og fortæller historier og anekdoter om sangene og budskabet. Der bliver spillet på trommer, harmonika, der bliver klappet og sunget med publikum i en latinamerikansk stemning der midt i den danske vinter giver varme.

Med 20 års erfaring som professionelle latinmusikere garanterer ”Jul i latinamerika” for en uforglemmelig aften.

 

 


Fransk musik med Claude Chicon og venner

Tirsdag d. 10. december kl. 17.00

Med den parisisk fødte trubadur Claude Chicon i spidsen har trioen turneret landet rund og spredt glæde med de franske sange.

 

 


Spillemandslauget Østjyderne

Onsdag d. 11. december kl. 17.00

Spillemandslauget Østjyderne er en folkemusikforening med 40 år på bagen, med omkring 100 medlemmer og med et stort og velspillende orkester på op til 35 personer.
Spillemandslauget Østjyderne står bag adskillige udgivelser, senest nodebogen Den store schottishbog fra 2010 og CDen Musik efter Niels P.S. Willumsen fra 2014.
I årenes løb har Spillemandslauget Østjyderne været arrangør af mange årligt tilbagevendende folkemusikalske begivenheder, senest Kom folk: DANS i 2017 og 2018.

 

 


Fald

Torsdag d. 12. december kl. 17.00 

 

Jeg falder.
Jeg er faldet.
Jeg er faldende.

Hvis Adam har fire æbler,
hvor mange har Eva så?

'FALD' er en kammeropera udviklet kollaborativt mellem komponisten Magnus Plejdrup, slagtøjsspilleren Alexander Long Krogh og guitaristen Niels Bach Storgaard. 'Pseudo' tilføjes dog denne genrebetegnelse, da afsættet for værket har været at eksperimentere med, hvor lidt der skal tilsættes et rent instrumentalværk, før vi opfatter det som værende noget andet.
Heftige beats sættes overfor avant-garde improvisation. Grunge-rock fragmenteres mens der smadres køkkeninventar. Og så varetages solist-partiet af Google Translate.


Julekoncert med BarbAros

Mandag d. 16. december kl. 17.00 og 19.30

Barbershopkoret Barbaros holder i år to fantastiske julekoncerter med gakket koreografi, rørende sjælere og selvfølgelig alle klassikerne. Kom og få en massiv indsprøjtning julestemning direkte ind i dine øregange, og forlad koncerten med et smil på læben, klar til at fejre jul på fornemmeste manér. Femogtredive friske fyre står klar til at give dig årets koncertoplevelse og som det bedste barbershopkor i Danmark, kommer de næppe til at skuffe. Hop på toget der kører til juleland d. 16. december enten kl. 17:00 eller kl. 19:30 og oplev en koncert du sent vil glemme.

 

 


Pop-op-poeterne i julehumør

Tirsdag d. 17. december kl. 17.00

 

POP-OP Poeterne er en gruppe aarhusianske digtere, der har specialiseret sig i at dele ud af deres poesi lige dér, hvor mennesker mødes. Fx på museer, biblioteker og caféer, men også i parker og butikscentre. I dagens anledning er digterne Lars Hougaard Clausen, Ian Lukins og Niels Kjær kommet i julehumør og popper op med digte om vinter og jul.

 

Foto: Niels Kjær og Ian Lukins


Maja Barløse

Onsdag d. 18. december kl. 17.00

 

Den Aarhusianske sanger/sangskriver Maja Barløse synger julen ind i Langenæs Kirken. Maja går til dagligt på sangskriveruddannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium i København og har sunget i Langenæs Kirkens kor igennem mange år. Hun har spillet et hav af koncerter i hele Danmark, samt i New York hvor sangfuglen boede i fem år, indtil hun for nyligt vendte hjem til Danmark. Hun leverer en stærk, personlig og varm stemme, der sikrer at julestemningen bliver skudt i gang med manér.

 

 


Julekoncert med Salmebandet

Torsdag d. 19. december kl. 17.00

Lyden af kendte salmer - og så alligevel ikke.

I Salmebandet arbejdes der på at give melodierne fra Den Danske Salmebog et nyt udtryk. De gamle salmer tages op til revision, og med inspiration fra jazzens univers sættes de smukke melodier og tekster i et helt nyt perspektiv. Salmebandet er et samarbejde mellem seks musikere fra Aarhus, der er samledes om at spille musik, som umiddelbart rammer et bredt publikum, og som samtidig kan åbne lytterens ører for anderledes klange og rytmer.

Til denne koncert er det julens smukke salmer, der står for skud. Salmebandet har håndplukket deres favoritter og arrangeret dem i nye, spændende versioner, der med garanti vil sprede julestemning.

 

Musikerne:

Nana Cecilie Gaardsted Bøvling: Sang, Johannes Gammelgaard Lauritsen: Tenorsaxofon, Emil Sommer Larsen: Klaver, Nikolaj Bugge: Guitar, Frederik Nyboe Hagner: Kontrabas, Jonas Møller Andreasen: Trommer