Du er her:

Aarhus Pigekantori samt Spirekor og Juniorkor aflyst. Pas godt på hinanden og syng derhjemme så meget I kan.

Efter sommerferien begynder korprøverne mandag den 17. august.

Aarhus Pigekantori

Drømmer dit barn om at synge i kor, hvor fællesskab og musikalitet er i højsædet?
Vi har plads til flere unge stemmer i vores spire-, junior- og ungdomskor, der øver mandage i Sankt Lukas Kirke midt på Frederiksbjerg.

Aarhus Pigekantori synger et repertoire bestående af både klassisk og rytmisk musik inden for forskellige genrer med betoning af kirkemusikken. Sangerne får løn for deltagelse i arrangementer, og det er gratis at deltage!

Pigekantoriet ledes af Birgitte Næslund Madsen (barselsvikar for Katrine Broch Møller) og juniorkoret og spirekoret ledes af Lotte Smith-Petersen (barselsvikar for Martha Fyrstenborg). Begge korledere er uddannede fra Det Jyske Musikkonservatorium og har stor erfaring i korarbejdet med børn og unge.

Aarhus Pigekantori har høje ambitioner med korsangen og ønsker at give deres korsangere de bedste muligheder for at udvikle sig sangligt og musikalsk samtidig med at det sociale fællesskab bliver prioriteret højt. Vi arbejder pt. på at kortur til England.

Information og kontakt:

Lotte (barselsvikar for Martha): tlf: 2250 0115

Birgitte (barselsvikar for Kathrine): tlf: 2289 7544, mail: birgittenm@gmail.com

Langenæskirkens kontor: mail: langenaes.sogn@km.dk, tlf: 8614 7423,

Skt. Lukas Kirkes kontor: mail: sanktlukas.sognaarhus@km.dk, tlf. 8612 4278

Barselsvikarer:

Spirekor og Juniorkor: Lotte Smith- Petersen

Lotte Smith-Petersen er uddannet sangpædagog og korleder fra Det Kgl.Danske Musikkonservatorium i København. Indtil september 2019 har hun udviklet og ledet Vesterbro Sogn Børne- og Ungdomskor, som i dag tæller 160 børn fordelt på fire kor.
Hun underviser nu i Børnekorsledelse på kirkemusikskolen i Vestervig og har været medforfatter til Børnekorsmetodik og Spirekor/kormetodik fra Dansk sang og har bidraget med artikler til ”Salmesang”, den ny lærebog i Hymnologi fra Det. Kgl. Vajsenhus. Lotte har i en årrække undervist på FUKs Sommerskole og holdt utallige stævner og Masterclasses i ind- og udland for både korsangere og korledere. I hendes korarbejde er det sangtekniske helt centralt, som et udgangspunkt for arbejdet med intonation, frasering og klang. Undervisningen foregår altid i en inkluderende og anerkendende stemning.

Aarhus Pigekantori: Birgitte Næslund Madsen

Mit navn er Birgitte Næslund Madsen. Jeg skal vikariere for Katrine Broch Møller som korleder for Aarhus Pigekantori.

Det glæder jeg mig meget til, da jeg har arbejdet sammen med koret og Katrine flere gange. Til daglig er jeg også leder for en række andre kor. I Aarhus har jeg korene EVE og Junior EVE (sidstnævnte har samarbejdet med Aarhus Pigekantori). Desuden er jeg dirigent for Landskoret, som er et kor, der optager medlemmer fra hele landet. Endelig er jeg også tilknyttet TalentU, som er en ungdomstalentgruppe på Den Jyske Opera. Det meste af mit arbejde består altså af at arbejde med unge sangere i alle disse forskellige kor og grupper - og det er det arbejde, jeg synes der er allersjovest. Her er der virkelig mulighed for at arbejde med at udvikle både stemmen, musikaliteten og det udtryksmæssige, og det glæder jeg mig til at gøre med pigerne i koret her og være med til at videreføre den gode kortradition og det gode korarbejde for børn og unge i Skt. Lukas Kirke.

Korledere:

Martha Fyrstenborg, korleder for Spirekoret og Juniorkantoriet - på barsel

Jeg er uddannet korleder og musikpædagog fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Ved siden af korlederjobbet er jeg ansat som kirkesanger ved Egå Kirke og har de seneste år været korleder for flere spirekor og børnekor og sideløbende fungeret som sangkonsulent for Sangkraft Aarhus i forbindelse med deres kæmpekorprojekter. Jeg har fokus på at støtte og fremelske sangglæde og sund stemmebrug hos børnene. Jeg elsker selv at synge i kor, og har gjort nærmest altid. Senest som ansat ved Vor Frue kirke og Skt. Pauls kantori og som medlem af Vokalensemblet GAIA.

Kontakt: marthafyrstenborg@gmail.com / 20 71 75 01

Katrine Broch Møller, korleder for Ungdomskantoriet - på barsel

Jeg har en musikpædagogisk uddannelse som klassisk sanger, sangpædagog og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Jeg startede med at synge i kor, da jeg var 9 år og siden har interessen og glæden holdt ved. Udover arbejdet ved Aarhus Junior- og Ungdomskantori er jeg ansat som kirkesanger i Hjortshøj Kirke og som dirigent for kvindekoret Vox Mariæ. Jeg arbejder også som freelance sanger. Drivkraften i min undervisning er en stor passion for musik og for at hjælpe børn og unge med at opdage den store glæde ved sang og musikalsk fællesskab.

katbmol@gmail.com / 28 68 01 15